İş Hayatında Blok Zinciri 2018 Konferansı

13 Aralık 2018

InterContinental Otel, İstanbul

TÜSİAD ve Bilkent Üniversitesi ortaklığıyla oluşturulan Bilgi Toplumu Forumu “İş Hayatında Blok Zinciri” konferansı düzenledi

TÜSİAD ve Bilkent Üniversitesi ortaklığı ile oluşturulan Bilgi Toplumu Forumu (BTF) tarafından “İş Hayatında Blok Zinciri” başlıklı bir konferans düzenlendi. Açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TÜSİAD Bilgi ve İletişim Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı Filiz Akdede ve Bilkent Üniversitesi’nden TÜSİAD Bilgi Toplumu Forumu Direktörü Prof. Dr. H. Altay Güvenir’in yaptığı etkinlikte blokzincir teknolojisinin iş dünyasına etkileri ele alındı. Blokzincir teknolojisinin dünyada ve Türkiye’de sektörleri ve işletmeleri nasıl etkilediği incelenerek gelecek öngörüleri paylaşıldı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Dijitalleşme ile üretim metotlarından iş yapma pratiklerine her alanda yaşadığımız kökten değişimi hızla deneyimliyoruz. Küresel olarak bu denli kritik bir dönemeçten geçiyorken bizim de ülke olarak bu treni kaçırmamamız gerekiyor. Her yıkıcı inovasyon için geçerli olduğu gibi, Blokzincir teknolojisinin de dışında kalmamak ve potansiyelini iyi anlamak şart. Rekabet gücümüzü korumak için, yıkıcı dönüşümü bekleyip adapte olmaya çalışmak yerine, Blokzincir teknolojisinin getirdiği yeniliği tüm boyutlarıyla kavrayarak ve kendi firmalarımız için olası etkilerini analiz ederek bir fırsata çevirmeliyiz.”

TÜSİAD Bilgi Toplumu Forumu Direktörü Prof. Dr. H. Altay Güvenir ise şunları söyledi: “Ülke olarak, bilgi toplumu olma süreci çerçevesinde, üniversitelerde öğrencilerin blok zinciri teknolojileri ile aşina olmaları, bu alanda projeler geliştirmeleri veya var olan projelerde yer almaları çok önemlidir. Bilkent Üniversitesi – TÜSİAD Bilgi Toplumu forumu olarak Blokchain Türkiye Platformuna (BCTR) dahil olduk. Bu çerçevede blok zinciri konusunda tüm ülkemizde yaygın etkisi olacak ortak faaliyetler düzenleme kararı aldık.”

Etkinlikte Deloitte Türkiye Blokchain Lideri Alper Günaydın, TÜSİAD-Deloitte iş birliğinde hazırlanan “Blokzincir Potansiyelinin Keşfi- 2018 Yılı Türkiye Blokzincir Araştırması” isimli raporu tanıttı.

Toplantıda Blockchain 101 Kitabı Yazarı Ahmet Usta, blok zincirinin tarihçesini, geleceği ve iş dünyasını nasıl değiştireceğini anlattı. The Finanser CEO’su, ‘Digital Banking’ ve ‘Digital Human’ kitaplarının yazarı Chris Skinner, blok zincirinin finans sektörü üzerindeki etkisini tartışırken, T2 Yazılım, Kurucu ortağı ve Genel Müdürü Mustafa Sakalsız taraflar arası güvenin var olmadığı ortamlarda, blok zinciri teknolojisinin nasıl güven sağladığını açıkladı. Etkinlikte son olarak Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Celal Cündoğlu gerçekleştirdiği sunumda Hyperledger Fabric ve Etherium uygulamalarından bahsetti.

Konferans Raporu

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin